Régészet két keréken

Archäologie auf dem Rad

A Gladiátor és Tunézia

2017. december 22. 15:51 - Zsuzsanni

Már egy nappal a megérkezésünk után úton-útfélen azt hallottuk, hogy a Gladiátort itt, Tunéziában forgatták, mégpedig El Djemben (a képen). A régészet iránt kicsit is érdeklődő tunéziaiak láthatóan szerfölött büszkék erre a tényre. Akkor kezdtünk kicsit gyanakodni, hogy ez talán nem teljesen megbízható információ, amikor Oudhnában, az ókori Uthinában az ottani amphitheátrumban váltig állította nekünk Monsieur Kamel, hogy a Gladiátort nem El Djemben, hanem Oudhnában forgatták.

Ma végül voltunk El Djemben, és amennyire lehetett, utánajártunk ennek a kérdésnek: a Gladiátort Angliában, Marokkóban és Máltán forgatták. Tunéziában nincs nyoma, hogy járt volna a stáb... De azt hiszem, az igazság ez esetben senkit se érdekel. És El Djem a Gladiátor nélkül is szép.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reisestipendium.blog.hu/api/trackback/id/tr5813517453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása