Régészet két keréken

Archäologie auf dem Rad

A punok szerettek fürdeni

2017. december 20. 14:48 - Zsuzsanni

... mint ahogy azt Kerkouanéban megtudtuk. Ez a város a legjobb állapotban fennmaradt pun település, amit kb. a Kr. e. 6. században alapítottak. Az első pun háború (Kr. e. 264-241) idejében leromboltak. Aztán nem épült újjá / nem épült a helyére római város. Órákig lehet benne bolyongani (ha nem esik az eső... mi még zuhogó esőben is eltöltöttünk egy órát a romok között rohangálással, annyira tetszett nekünk a hely). Amiről igazán nevezetes, azok a fürdőkádjai - ha nem is minden házban, de a tehetősebbek lakhelyein mindben volt kád:

Mondjuk én kimentem volna a helyükben a partra napozni, mégiscsak egy tengerparti település:

de hát sose árt egy fürdőkád otthonra. Én most spec nagyon örülnék egynek...

Ez pedig egy kép egy római bányáról, a mai El Haouaria területén, Kerkouánétól mintegy 20 km-re. A képen nem annyira látszik a bánya, csak a tengerpart, de hát muszáj ideraknom, mert nekem nagyon tetszik ez a kép: 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reisestipendium.blog.hu/api/trackback/id/tr3913508231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása