Régészet két keréken

Archäologie auf dem Rad

Soria, Salamanca, Sevilla

2017. november 24. 16:14 - Zsuzsanni

Soriától 7 km-re északra találhatók az ókori Numantia. A lakosai majdnem győztek az óriási római túlerő ellen, de aztán mégsem. Mindenesetre a római történetírók tiszteletét kivívták, és a város azóta is a hősies ellenállás szimboluma lett. Madridból zötyögtünk el Soriáig, ahonnan mire eltekertünk Numantiáig,  már egy óra volt, és kettőkor zártak, merthát ugye metsző szélben is kell a szieszta.

Ez meg itt Salamanca. Madridból a gyorsvonat 1,5 óra alatt ott van. Nagyon szép kis város, van benne katedrális, meg minden.

Madridból november 16-án indultunk tovább, Cáceres-Merida-Sevilla útvonalon. Majd írok ezekről a helyekről picit többet - most egyelőre annyit, hogy Sevilla valami csodálatos hely, mindenkinek csak ajánlani tudom! A kedvenc spanyol városom.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reisestipendium.blog.hu/api/trackback/id/tr7913360261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása